Prati Piani, rust en ruimte in Liguria Italië

Tijdens een verblijf op Prati Piani zult u genieten van de rust, ruimte en natuur. U kunt hier heerlijk wandelen, maar ook een bezoek aan het strand en een diner of lunch in één van de nabijgelegen dorpjes kunnen wij u van harte aanbevelen.
Vlak onder het hoogste punt van de Monte Grande, die deel uitmaakt van de Alpes Maritimes, ligt op 1100 meter hoogte het landgoed Prati Piani, dat vlakke weiden betekent. Op het 7 ha grote landgoed, ooit het buitenverblijf van een pastafabrikant en zijn familie, staan drie gebouwen; een villa, een bediendewoning (Casa Cantoniera), die uit twee aparte verblijven bestaat( één met één slaapkamer en één met twee slaapkamers), en een boerderij(Fattoria). De laatste decennia is dit complex in gebruik geweest als hotel, in de omgeving staat het dan ook nog steeds bekend als Albergo Prati Piani. De woningen zijn momenteel te huur, apart of gezamenlijk ten behoeve van grotere gezelschappen (bedrijven e.d.).

View Prati Piani

Prati Piani wordt omringd door dennenbomen en door fruitbomen, waar naar hartenlust van geplukt kan worden. U vindt het complex te midden van met loofbos en olijfgaarden bedekte heuvels, waar riviertjes – nog schoon genoeg voor forel – hun weg doorheen vinden. Eetbare paddenstoelen en tamme kastanjes treft u volop in deze omgeving, die tevens het woongebied vormt voor everzwijnen, vossen en dassen. Prati Piani heeft een eigen bron waarvan het water zich, lager in het dal, bij de rivier de Argentina voegt, die bij Arma di Taggia in zee stroomt.

Hieronder ziet u een filmpje over Prati Piani en wat daar allemaal te doen:

Regio

Prati Piani is gelegen in de provincie Imperia in Liguria. Het landgoed ligt dicht onder het hoogste punt van de Monte Grande – Colle di Ogia – , die deel uitmaakt van de Alpes Maritimes.

LEES MEER>>>

Geschiedenis

De familie Agnesi
De Agnesies waren de oprichters van de Agnesi pastafabrieken in Imperia. Agnesi is tegenwoordig nog steeds één van de belangrijkste pastamerken van Italië. De familie was met name succesvol doordat zij naast de fabricage van pasta ook belangen had in de scheepvaart, waardoor ze relatief makkelijk Amerikaans graan naar Italië kon transporteren.

LEES MEER>>>

Route

Prati Piani is gelegen tussen Carpasio (5 km) en San Bernardo di Conio (3km). Het ligt 20 kilometer van de kust (Arma di Taggia), 60 kilometer van Monaco en 80 kilometer van Nice.
Auto

LEES MEER>>>

Foto galerij

Hier ziet u enige foto’s van Prati Piani en omgeving die afgelopen jaren gemaakt zijn door de gasten. Allen bedankt voor het ter beschikking stellen van deze foto’s.

LEES MEER>>>