La Stalla

De afgelopen jaren bleek er steeds meer vraag te zijn naar een restaurant op Prati Piani. Hierdoor werden we zo enthousiast, dat we besloten ons eigen restaurant te realiseren: La Stalla. We genoten van het uitzoeken van de inventaris en waren erg benieuwd naar het totaalplaatje, dat uiteindelijk nog mooier is geworden dan we hadden verwacht. Sinds 3 juli 2010 is ons restaurant geopend voor onze gasten. Afgelopen jaar werd de finishing touch aangebracht in de vorm van een muurschildering, gemaakt door de dochter van een lokale bewoner, die in haar dagelijks leven fresco’s restaureert.

Ons restaurant is in de maanden juli en augustus drie dagen per week geopend, uitsluitend voor onze gasten. Veel Italianen die hier vroeger logeerden en aten, willen nu ook in La Stalla eten, maar wij willen de rust graag voor u bewaren. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunt u plaatsnemen aan een tafeltje in ons restaurant of heerlijk genieten op ons terras.

Op zaterdag komen onze gasten aan, wat is er dan heerlijker om niet aan koken te hoeven denken en lekker bij ons aan te schuiven? Op woensdag laat u zich de lekkerste gerechten door ons voorschotelen, gewoon om de week doormidden te breken. Vrijdag sluit u uw vakantie af en kunt u wederom genieten van een echt Italiaans diner. Bij dit alles hoeft u natuurlijk niet te denken aan hoeveel u kunt drinken, want autorijden hoeft u niet meer.
Zoals in de meeste restaurants in de omgeving gebruikelijk is, vindt u ook in ons restaurant geen menukaart. Gasten eten wat er gekookt wordt. Veel mensen in de omgeving hebben een eigen moestuin met (biologische) groenten en fruit. We geven de voorkeur aan het gebruik van deze verse ingrediënten om u een heerlijke maaltijd voor te kunnen zetten. Bovendien hebben wij aan de lokale bevolking gevraagd of ze hun specialiteiten op het gebied van dolci (toetjes) aan ons kunnen leveren, zodat u optimaal kunt genieten van alles wat Italië u te bieden heeft.
U kunt één dag voorafgaand aan het diner intekenen (bij aankomst op zaterdag VOORAF telefonisch of via e-mail) en aangeven of u vlees, vis of vegetarisch wilt eten.
Het menu bestaat uit smakelijke seizoensgerechten, gebaseerd op de lokale keuken. Wij serveren u een scala aan anti pasta (voorafjes), een primo (pasta of risotto) een secundo (hoofdgerecht) en een dolce (toetje). Iedere gang is een verrassing op zich!
Voor de kinderen hebben we pasta of pizza met een overheerlijk toetje. Uiteraard is er qua maaltijden en openingsdagen en -tijden maatwerk mogelijk. Mocht u meer informatie willen, neem dan contact op met info@pratipiani.com.

Hoewel we in ons eigen restaurant graag voor u koken, blijven we u natuurlijk ook attenderen op de lokale restaurants, waar we graag een tafeltje voor u reserveren.